Den franska vågen

28 01 2013

Storfilmer idag är remakes och superhjältefilmer. Ingen vill se sånt, i stället är det tv-serier som är det nya svarta. De skriver till och med böcker om det. Det är därför alla dina fräna vänner hela tiden tipsar dig om de nya heta serierna som är så bra. Och sen går du hem och tittar på serierna och tycker kanske att jo, de är väl rätt underhållande, men ärligt talat är det inte så där superbra och nyskapande, va? Men det vågar du inte säga till dina fräna vänner får då kanske de tycker att du är ohipp, och förresten måste du ändå se dem för att hänga med i snacket.

Under sådana förutsättningar är det naturligtvis min plikt att påpeka att det finns en ny bra serie som faktiskt är bra på riktigt. Fast den går inte på tv. Än i alla fall. Nej, den går inte på Netflix. Inte HBO Nordic. Den går bara på SVT Play. Varje torsdag ploppar det upp ett nytt avsnitt, det finns sex, det ska bli åtta totalt. Och all heder till SVT:s programinköpare som uppenbarligen fattade direkt vilken pärla han kommit över.

Om detta måste ni berätta!

Om detta måste ni berätta!

Gengångare utspelar sig i en liten fransk bergsby där plötsligt en dag de döda börjar komma tillbaka. Som om ingenting hade hänt. De är inte zombies, det är inte – så vitt vi kan se – något fel på dem, förutom att de, ja, borde vara döda. Och de vet själva om det. Och det är faktiskt helt jävla svinbra. Det bästa jag har sett på mycket, mycket länge.

Så sätt dig ner och se det nu. Det är ändå inget på tv. Du kan tacka mig sen.

Annonser

Åtgärder

Information

One response

4 02 2013
duckie

Jamen TACK! Jag har helt missat detta och såg första avsnittet sent igår kväll. Nu har jag gått hela dagen och längtat efter kväll så att jag kan se ett eller flera avsnitt till. Har helt klart potential! Tack farbror!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: