Det stora relationstestet

10 11 2012

Fredag kväll. Man vill egentligen bara krypa ner i soffan, ladda ett Klovn-avsnitt och försöka glömma bort arbetsveckan. Men inte vi. Vi tog bussen till K-rauta och satte sprätt på tre papp. Det är köket, förstår ni. Nu kör vi.

Vi har, som ni ser, att göra med ett klassiskt svenskt lägenhetskök. Vitt och så. Meningen är att det ska bli färggladare. Med färgen ljusgrå. (Officiellt namn: Rauk.) Som vanligt ber jag om ursäkt för mina fotoskillz.

Först ut är köksluckorna. De ska raukas. Till detta har vi införskaffat små gulliga rollar och en hink blandad-medan-vi-väntade-färg, samt nån sorts specialtvättspray och medföljande specialsupertrasa som man tydligen ska ha ity vi är inte betrodda med vanlig hederlig skurning. Så småningom ska det även målas tak och väggar, men det tar vi senare. Om vi fortfarande är ett par då.

Tyvärr sprack planen direkt. Det visade sig att de där fula plåtstyckena som har suttit under luckhandtagen har suttit där av en anledning. Under dem gapar nämligen stora fula hål. Jag ringde genast pappsen, som bland annat föreslog rundstavar eller plastic padding. Men det lutar åt att vi limmar dit nån sorts träplattor eller nåt. Kanske gråter vi lite innan.

Man kan även ha åsikter om hur det ser ut bakom köksluckorna, men det är en annan historia.

Nu har vi ägnat halva lördagen åt att feja, slipa, spackla, putsa, skrika åt varandra, och måla. Nu är det öl- och korvpaus. Målning av lager nummer två och eventuellt skrikande fortsätter därefter. Det blir spännande det här.

Vi får se om vi orkar städa sen också. Förmodligen inte.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: