Prunket!

13 08 2012

När du kommer till jobbet och knappt har hunnit sätta dig förrän telefonen ringer och det är Någon som hemskt gärna vill prata om tiggare och om en text Någon har skrivit som de faktiskt tyckte var jätterolig på Expressen och särskilt slutklämmen där Någon får till en jätterollig vits om zigenare, och du inte kan ifrågasätta ifall Någons undanträngda dåliga samvete verkligen är något för dig att behöva bry dig om och besvara på ett diplomatiskt sätt. Ja? Då är det måndag.

Den här måndagen försöker vi att anpassa oss till ett normalt liv igen, och vänja oss vid att inte veta vad som kommer att vara på tv på kvällarna nu när OS faktiskt redan är slut. Här hemma har vi gottat oss åt årets upplaga av ballprunket. Ty det är i sanning en mullig balle vi har drivit fram med våra kärleksfulla tassar. Kasta exempelvis ett getöga på tredje generationens plocksallat:

Messa har själv bajsat fram gödslet till dessa präktiga krabater. Eller hur det nu var, jag minns inte riktigt.

Myntan är visserligen Ica-köpt, men har hängt med ända sen i maj och har till och med börjat blomma en skvätt på sistone.

Det är nämligen helt orimligt att dricka Pimm’s cocktail utan hemmaodlad mynta.

Fjolårets lyckade ballsäsong gav mersmak och hybris, varför vi har satsat både på tomater och morötter i år. Det är fortfarande oklart huruvida det nånsin kommer att bli några tomater, men vi har i alla fall blivit ganska duktiga på att staga med blompinnar.

Krabaten i bakgrunden har redan givit frukt. Två stycken 1 cm långa morötter. Gott.

Spaljén slängde vi upp för att låta vår klängväxt skymma all insyn gentemot obehagliga grannar, men den griniga jäveln har knappt prunkat alls, trots att den kostade uppemot 250 pengar. Man blir ju förbannad. Den trötte fan får inte vara med på bild.

Och min vitlök trivs utmärkt tillsammans med smultronen som, sedan den där bilden knäpptes, också har börjat blomma och väckt förhoppningar om rent dekadenta frukostar.

Nu går det bra att avundas mina rent löjligt gröna fingrar. Snälla?

Annonser

Åtgärder

Information

One response

14 08 2012
sienna

Man räknar ut vem som är från landsorten när man ser bilderna. Hav tröst, mina tomater dök inte upp förrän i september förra året. Men jag vill minnas att jag hade några gröna små ärtstora tomater som hängde från grenarna i augusti.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: