Till Poltava, undersåtar!

11 06 2012

Att göra en Shevchenko, det är att höra rykten om att något stort är på gång och när du sen får se det själv för första gången så är det ännu bättre än vad du hde kunnat föreställa dig. Som när Shevchenko gjorde hattrick på Nou Camp i Champions League för många, många år sen, på en tid när alla fotbollsmatcher gick på tv. Erik Hamréns nya Sverige gör ingen Shevchenko i EM.

Stolpe ut och ett segermål i ett utrymme som egentligen inte finns. Om en premiärmatch definierar en turnering så ser det mörkt ut för Sverige. Första halvleken gav Euro2000-vibbar. Det var vedervärdig fotboll. Ändå såg det inte ut som om viljan saknades. Än värre – det måste ha varit kunnandet som brast. Man kan tycka vad man vill om laguttagningen, men vi har dålig koll på matchform, och som det svenska landslaget ser ut i dag är fler än hälften lätt utbytbara. Och är vi ärliga så lyckades Sverige skapa ungefär två vettiga anfall i matchen fram till panikjakten på slutet. Mot ett lag som borde varit gammalt och trött och med så stora målvaktsproblem att de tvingats gräva fram en snubbe från 70-talet.

Den svenske kungen var naturligtvis rasande.

Nu är inte England eller Frankrike omöjligt motstånd, men då måste det hända något annat på planen. Taktikförslag: Låt Martin Olsson, vårt – ska vi säga mest okomplicerade psyke – utöva verbala experiment gentemot motståndets mindre labila gentlemän, låt oss säga Ribery, Mexes, Terry, Carroll, bara som exempel, jag vill absolut inte hänga ut någon i onödan.

Bäst i dag: Speakerns uttal. Genomgående imponerande under hela turneringen. Har de hyrt in folk?

Sämst: Nedräkningen inför avspark. Är det nån jävla hockeyturnering eller vad tror ni att ni håller på med? Och får man tro matchproducenten var det inte en enda svensk på Olympiastadion. Kanske hade de försmäktat i de beryktade bajsgroparna vid Camp Sweden.

Dagens fråga: Hade Strömpa smuttat starkt före matchen? Nästan lika övertänd som Nannskog.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: