Party i provinsen

9 06 2012

I går klarade vi av den dåliga gruppen. I dag började den bra. Den med död och sånt. Och den började med en rejäl skräll. Enligt vad En ond plats erfar firades det i den danska spelarbussen med ristet hotdog och  Hej matematik på hög volym medan spelarna delade på en folköl. Samtidigt ägnade holländarna kvällen åt att, under en civiliserad paneldiskussion, lista de 35 största syndabockarna till 0-1-förlusten.

Enligt all logik torde Holland bli 2012 års europamästare. De har ett komplett lag i den rätta åldern med gott om matchvinnare som fortfarande är hungriga efter en saknad stortitel. Och de tyngs inte av några historiska grundregler – till skillnad från VM är inte traditionen en våt filt över skeendet, EM har både Danmark och Grekland – och Holland – vunnit och det betyder ju att vem som helst kan vinna. Samtidigt är Spanien för mätta och har lämnat sina två bästa målskyttar hemma, Tyskland för unga och för knäckta av Champions League-debaclet (och har inte ens en löjlig frisyr i truppen) och Portugal i avsaknad av kompetent målvakt. Italien har försökt fulspela och letat upp en ny skandal som, likt 1982 och 2006, skulle göra dem till mästare, men de missade att detta är EM och inte VM. Och Frankrike är det väl ingen som tror på längre, eller?

Jag har dock tippat Tyskland, för jag tror inte på logik när det handlar om fotboll. Ja, det här vore ju ett anmärkningsvärt påstående för bara några år sedan, men både fotbollen och tiderna har förändrats och att Tyskland alltid vinner till slut är inte längre en tveklös konstant. Jag har till och med hört rykten om att ett tyskt U21-landslag har förlorat en straffläggning. Mot Holland! Ur led är den, tiden.

Dagens läsarfråga: Äger Tysklands Sami Khedira möjligtvis en trenchcoat och en fönsterlös skåpbil?

…eller vill han bara sälja dig jättebra märkesklockor av kanonkvalitet, men tyvärr utan garanti?

Och till sist gläder det mig att även i dag, den 9 juni 2012, var ingen likgiltig gentemot Daniel Nannskogs insats som expertkommentator.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: