Men in tights

12 02 2012

I besvikelsen över att ha förlorat den dagliga underhållningen från min före detta facebookvän ”Agneta” så har jag skaffat mig en ny Facebookvän. Han heter Phoenix Jones och är lite hemlig av sig. Det här är Phoenix Jones senaste statusuppdatering:
”JUST GOT DONE WITH PATROL STOPPED A FIGHT AND CHASED A MAN FOR TWO MILES ISH WHO HAD ASSAULTED SOMEONE IN FRONT OF TIA LOU’S (A NIGHT CLUB) IN THE MIDDLE OF THE CHASE HE KNOCKED A WOMEN DOWN WE FINALY CAUGHT HIM BUT THE COPS LET HIM GO BECAUSE THE VICTIMS WERE SCARED TO PRESS CHARGES IM VERY FRUSTRATED”

Han är jättefrustrerad, vilket man kan se av att han skriker ut sin text. Phoenix Jones är alltså superhjälte. Det hela började när någon gjorde inbrott i hans bil, utan att någon ingrep, varpå hans son skar sig på glassplittret. Inte helt på Death wish-nivå, men we can dig it. Charles Bronson också.

Vi är emot våld och brott”, säger Phoenix i Good Morning America-intervjun ovan, och likt en nattvandrande Anton Abele i skithäftig outfit springer han runt på Seattles gator på nätterna och låter nävarna göra det munnen har lovat. Men han är sannerligen ingen ensam galning. Som man kan se i klippet har han minst tre medhjälpare. Faktum är att Rain City Superhero Movement har inte mindre än ti0 medlemmar, däribland Phoenix’ fruga Purple Reign (för övrigt inget jag rekommenderar er att bildgoogla). Och det bara i Seattle, regnets stad.

Runt om i världen tycks man knappt kunna besöka ett enda hamnkvarter för att köpa fulkoks utan att riskera att snubbla in i en barsk jävel i slängkappa.

Super-Vaclav (Prag). Häller vatten på busshållplatsrökare och har dåligt tålamod med oupplockat hundbajs.

Entomo - insektsmannen (Neapel). Korruptionens skräck."Hear my buzz, fear my bite!"

Terrifica (New York). Förkämpe för nykterhet och kyskhet. Vapen: Pepparspray. Ärkefiende: Fantastico (Kåtbock i lila sammet - be very afraid!).

…och här är tio andra vardagshjältar i superkläder som gjort skillnad. OK, det är möjligt att alla inte tar saken på så stort allvar som Phoenix Jones gör. Han påstår sig ha satt ett 30-tal ondskefulla förbrytare bakom galler och bara hans ultrafräcka och svindyra dräkt visar att han är the real deal. Och en twist är att han till sist själv hamnade inför skranket när någon bestämt hävdade att det minsann var han som började bråka (och hade mobilfilmen som visade det) och därmed tvingade honom att avslöja sin identitet som 23-årige MMA-fightern Benjamin Fodor. Hans story kan du läsa om i det senaste numret av magasinet Plot, du hittar det på Pressbyrån. Gör det nu, larva dig inte, det är typ norska Filter, och det här säger jag inte bara för att jag råkar vara bekant med en av tidningens grundare, det är bra skit och norska är aslätt att läsa.

Trendsättare.

Men frågan man ställer sig är naturligtvis: vem blir den första svenska superhjälten? Det kan bara vara en tidsfråga innan det kommer hit. Och vad kommer hens specialitet att bli? Blir det en Abeletyp som bedriver privatspaning på klottrare och portuppgångskissare? En Jerry från förorten som förläst sig på Avpixlat och tar lagen i egna händer för att i skydd av mörkret skipa rättvisa mot misstänkta individer med ”rumänskt eller indiskt utseende”? Blir det capeklädd smygare med långsamt rörelsemönster som en gång för alla lämnar tillbaka allt oupplockat hundbajs, hårt och skoningslöst? Eller någon med mindre elaborär dräkt som rör sig i idrottsskretsar och som tröttnat på oprovocerat polisvåld och vill bli undergroundhjälte?

Det här är väldigt spännande.


Åtgärder

Information

3 responses

15 02 2012
fabucjonas

haha! älskar idén. jag kanske blir superhjälte no1 om ingen annan redan hunnit före. jag tänker ha en slängkappa+grismask och avslöja oegentligheter vid köbildningar, tillse att personlig space på åtminstone ½meter alltid upprätthålls. och slå ned på de som i mataffären inte lägger upp avgränsarpinnen på rullbandet efter sig.

15 02 2012
Ron Obvious

Svinet – den personliga sfärens förkämpe. Jag gillar’t!

23 10 2014
leggings in Size tall

leggings in Size tall

Men in tights | En ond plats

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: