Säg hej till min lilla vän

9 10 2011

Eftersom Messa uttryckligen förbjöd mig att återge samtalet vi hade om purjolökar och stjärtar på väg från Ica så kan vi kanske prata om den här lilla nykomlingen istället?

Mmm... 14 % saturated fat...

Faktum är att vi har gått och sneglat på jalapeno-nacho-osten i exotisk mat-hyllan ett bra tag nu, och äntligen tog chansen. Vi valde tubvarianten. Den finns även i ej återförslutningsbar konservburk, men det verkar, i ärlighetens namn, en smula ohälsosamt att känna sig tvungen att smälla i sig en hel burk av fett på en gång. Även om vi var två och inte alls ovänner med fet mat. Ostsåsen visade sig kräfva viss uppvärmning i mikrougn innan förtäring. Vi gjorde så.

Tyvärr glömde jag bort att föreviga själva ätandet, men jag kan försöka beskriva konsistensen i stället. Tänk gummi mer artificiell färg. Messa försökte först, men hennes små flickhänder hade inte mycket att hämta här. Karlen i huset fick då uppbåda all sin handstyrka innan en lagom mängd ostsås förpassats ur tuben och ner i ett mikrougnssäkert kärl. Jag antar att vi båda räknade med att ostsåsen skulle mjukna efter de föreskrivna 15 sekunderna i mikron, bli lite rinnigare och aptitligare. Men så blev det alltså inte. Den verkade helt sakna smältegenskaper. Ledsamt.

Och det var förmodligen konsistensen, den gummilika, som gjorde oss försiktiga med att fläska på till våra nachotallrikar. Sammanfattningsvis: testet resulterade i ett unisont ”jo, men det var ju inte skitäckligt”. Längtan efter att prova igen har ännu inte infunnit sig.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: