Slenderman chronicles

19 07 2011

It cometh.

Lång och smal. Alltid i svart kostym. Utan ansiktsdrag. Ju mer du tänker på honom desto större risk att stöta på honom. Slenderman. Han ser till så att du aldrig mer sover lugnt.

Be afraid.

I närheten av skog och vatten, eller på öde vägsträckor – eller utanför ditt öppna fönster på natten – Slendermanrapporter har kommit från USA, Norge och Japan. Vad han vill oss eller var han hänger till vardags eller tycker om att göra på fritiden är det ingen som vet. En del påstår att han vill röva bort barn, andra att han bara vill knäcka våra psyken.

Men saken är förstås den att Slenderman är helt påhittad. Han är inte en produkt av gammal vidskepelse eller en myt från forna tider. Han är helt enkelt påhittad av Something Awful-forumisten Victor Surge i juni 2009. Vilket inte gör det mindre intressant att folk faktiskt påstår sig ha sett den obehagliga figuren i verkligheten.

Mer info? Det finns såklart på internet. Jag har redan nämnt Marble Hornets, den nyskapande skräckserien som utspelar sig dels på YouTube, och via Twitter. EverymanHybrid, träningsvideoserien som inledningsvis parodierar Marble Hornets för att sedan – oundvikligen – gå fruktansvärt fel, inkorporerar även bloggar. Senast i raden av Slendermanberättare är TribeTwelve. Den har jag inte sett än så den har jag inget att säga om. Än i alla fall.

Upphovsrättsfanatiker demonstrerar hur man enkelt förstör stämningen i en obehaglig rysarserie.

Ännu mer? Dreams in darkness – börjar forska i Slenderman vilket resulterar i bloggen Watch this city burn. Detektiven Zeke Strahm utreder mystiska Slendermanmysterier i Seeking Truth. Och här är Logan Renaults historia, Just another fool. Naturligtvis finns det även en Slender Man Chronicles. Och säkert mycket mer för den som vill leta. Ha så kul.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: