Natt i småstad

5 06 2011

Men, oj, oj, oj, när vi brukade gå ut i staun, då hände det alltid grejor”. Jag har fått höra detta påstående mången gång. Så när jag följde med Messa och Förortsmorsan på lokal i Karlskrona var det med spänd förväntan. Där var en svensexa med en man i kohatt och leopardtajts i centrum, men sånt kan hända den bästa. Servitrisen fick se till att ställa huvudpersonen utanför lokalens staket när det gick för vilt till.

Och se på fan. Efter ett par timmar började det hända saker. En medelåldersman bestämde sig plötsligt för att hänga lite med oss. Med historier om sin exfrus död och sin egen ensamhet hoppades han få med sig någon, eller båda, av mitt bordssällskap hem. Ja, han var inte diskretare än att han frågade rakt ut huruvida Förortsmorsan var lite sugen på att följa med till hans karlskronalägenhet. Det ville hon inte. Sedan började Messa väva på en historia om att jag suttit på Hall i två år, vilket till sist fick vår efterhängsne tragiska man att utbrista i ett frustrerat ”Äsch!” och förflytta sig till ett annat bord med damer mer i hans egen ålder. Och han satt fortfarande kvar när vi gick hem.

Vi får hoppas att det slutade lyckligt.

I den riktiga världen, utanför Sundbyberg där jag (nästan) bor har allas vårt älskade Leatherhead fått en landslagsman. Målvakten Chico Ramos är uttagen till Kap Verdes förkval till Afrikanska mästerskapen mot Liberia. Grattis. Chico!

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s




%d bloggare gillar detta: