What’s the frequency, Kenneth?

23 03 2011

Kenneth är ett mansnamn med keltiskt ursprung med betydelsen ‘vacker, skön’, och har använts i Sverige sedan 1800-talet. I dag (det hade det åtminstone varit om WordPress funkat i går, vilket hade gjort hela det här inlägget en smula mer logiskt) har Kenneth namnsdag. Vilket naturligtvis innebär att Svenska Kennethklubben (with real Kenneth spirit) har utsett ännu en Kenneth att prisa. I år blev travkusken Kenneth Haugstad Årets Kenneth, än ärevördig titel som först utdelades 1993.

Avslöja inte det här nu, men Kenneth är i själva verket en hund!

Heter du Kenneth är det här något att fira. Heter du inte Kenneth känner du dig förmodligen jävligt avis för att inte ditt namn har ärats med en egen klubb och den gemenskap det för med sig undrar du säkert som jag hur ända in i Runar Søgaards namn det här har fått fortgå i nästan 20 år.

Ärligt talat. Någon gång kom någon på att det var lite lustigt att Kenneth nästan låter som kennel. Och i ett infall av gränslöst bus kom på att om det finns en nationell Kennelklubb så vore det inte mer än rimligt med en Kennethklubb. Här borde det ha slutat och så hade det inte varit mer med det. Men, näedå. Kennetharna visade sig vara ett envist släkte och när en annan Kenneth fick nys om den briljanta klubbidén var det redan försent att bromsa, och resten är lätt debil historia.

På Svenska Kennethklubbens hemsida kan man läsa om de många aktiviteterna Kennetharna ägnar sig åt. De träffs och triffs och äter gås, tydligen. Lobbar för att ur-Kenneths vapensköld (ska man anta att det är den som avbildas här ovan, eller?) ges plats bland de andra sköldarna i Riddarsalen, botaniserar i olika saker som också heter Kenneth (riksdagsmannen Kenneth Lantz, floden Kennet, templet Cambuskenneth abbey etc), delar med sig av Kennethlåtar och Kennethlimerickar. Som till exempel detta bidrag från medlem 415 [Kenneth] Wedin:
Jag ska berätta en historia ifrån Omsk, hur en
Urmakare vid namn Kenneth där blev omskuren.
En fjäder for opp,
träffa’ rakt på hans snopp,
Så lömska och hemska är Omsk-uren.

Du kan naturligtvis även köpa en Kennethkeps.

Ja, jävlar.

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

23 03 2011
Messa

Hahahahaha! Fantastisk limerick! I love it!
Ibland önskar jag att du hette Kenneth.

23 03 2011
Ron Obvious

Ibland känner jag inte igen dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: