Åter till vardagen

18 03 2011

Plötsligt fanns där en utböling mitt ibland oss. Han sade att han var korttidspraktikant. Sådana brukar vi inte härbärgera och ställd mot väggen medgav Chefredaktören att hon inte riktigt visste när eller hur det hade gått till. På något sätt hade han snackat in sig själv. Han är duktig. Ung och självsäker på ett naturligt sätt. Uppvuxen i Bromma och uppenbart målmedveten. Redan andra dagen smög han elegant in en förfrågan om sommarvikariat, som vore det så gott som klart redan.

Praktikanten skrämmer oss. Det är inte orimligt att anta att han snart är vår chef. Big Red tyckte inte om sättet Praktikanten tittade på henne. ”Jag är ganska övertygad om att han vill döda mig”, konstaterade hon, och vi hummade och nickade. Nej, sådana där lyckade människor vill vi inte ha att göra med. Åtminstone inte där vi jobbar.

Till helgen kommer hela den lutherska klanen på besök. Det är Far som ska casha in sin 65-årspresent. Det blir teater. Dock inte buskis. Vi andra ska ju klara av den också. Så i stället blir det tre timmar fars. Det är farligt, men inte dödligt som ju buskis är. Därefter tar vi kanske med oss syskonbarnen på krogen. Carmen eller Broder Tuck eller nåt. Se det som pedagogik. Så här, barn, går det till när man dricker sprit. Så kanske vi kan skjuta upp alkoholdebuten i något år eller så. Om nu det är önskvärt.

Det blir härligt, sju bönder i en Solnalägenhet. Vad ska du själv göra i helgen som ska bli så jävla roligt?


Åtgärder

Information

One response

18 03 2011
Messa

Alltså… Eh. Hmm. Det blir väl bara sex bönder va? Du, din fader och systerfamiljen. Jag är något annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: