Tidens tecken

5 12 2010

Det har varit en ovanligt dramatisk vecka, fullt med guldkorn och oväntade vändningar. Tyvärr får jag inte skriva nånting om det, då risken är stor för repressalier. Jag känner mig lite som Julian Assange. Ty som självvald posterboy för Wikileaks är det på hans huvud priset är satt (de som valt att hålla låg profil är tydligen ointressanta). Som en följd av cablegate har webbhotell attackerats och stängts ner, PayPal stänger ner deras konto och Australien försöker klura fram ett lämpligt brott man skulle kunna åtala Assange med. Till och med Kanada, som jag av gammal vana brukar framhålla som världens mest civiliserade land, har hakat på – nu vill tydligen en rådgivare till landets premiärminister organisera ett litet lönnmord. Ingen vill. så vitt jag vet, lönnmörda Birgitta Jonsdottir. Är det bara attityden som räknas? Som vanligt är reaktionerna på läckan betydligt mer pinsamma än läckorna i sig. Särskilt som just övervakning av vanligt folk är det hetaste heta just nu.

Birgitta Jonsdottir - icke-mordhotad Wikileaksledare.

Några som inte bryr sig särskilt mycket om omvärldens dom är FIFA:s exekutiva kommitté. För de kan ju inte vara dummare än att de fattar att deras val av VM-värdar å det grövsta uppmuntrar till mutspekulationer. Visst, jag kan leva med att Ryssland får VM 2018. Men då har jag också varit väldigt svag för Pansovjetisk fotboll ända sedan jag som liten knodd såg Ramaz Shengelia snurra upp backlinjer i Spanien-VM och cupvinnarcupen.

Faktum är att det enda som talar emot Ryssland i mitt sinne väl är kriget, åtminstone tillfälligt, satt stopp för den kanske mest spännande spelartypen vi har i Europa, nämligen den georgiska dribblern. Jag har i alla fall inte sett någon sedan City-fansen sjöng ”all the runs that Kinky makes are winding, and all the goals that Kinky scores are blinding” i en parafras till en låt av andra Cityfans.

Kinkladze - hjälte.

Den ryska fotbollsligan är förvisso på gång i Europa, nackdelen är att det nästan uteslutande beror på att det just nu är hett att använda fotbollsklubbar för att tvätta oligarkpengar, det är fortfarande knappt en käft som orkar släpa sig ner till arenorna. Värre är det ändå med nästa VM-värd. VM 2022 ska uppenbarligen gå i…


…Narnia!

Qatar är en liten landtunga som innehåller exakt en stad. (Men om det är så att FIFA vill så bygger de gärna en till – bara för att de kan). Det är cirkus 48 grader varmt där på sommaren, och Lonely Planet beskriver landet som the dullest place on earth. Å andra sidan hävdar arrangörerna att de minsann kan ordna  luftkonditionerat utomhusklimat, vilket säkert passar utmärkt för de skitlacka nordeuropeiska fansen som frustrerat drar runt i jakten på öl. Då orkar de ju slåss. Bögar och kvinnor göre sig naturligtvis icke besvär. Alla lyxarenorna som man inte kommer att behöva efter mästerskapen vill man skänka till mer behövande. Man måste ändå imponeras lite. Qatars värdskap visar världen att de kan mer än att bara köpa idrottsmän från andra länder, de kan även köpa pampar och hela mästerskap. Typ, grattis!

Svenska Dagbladet tycks fortfarande vara lite sura för att de missade hela teppanyakihånsgrejen. I dag kontrar de med en underbar liten artikel med avstamp i Eric och Ninas vindsvåningsporr. Bland annat besöker de en taklägenhet i Sundbybergs strand, specialdesignad av Lulu Carter.
Det som Lulu Carter beskriver som ”ditt eget spa” där jag kan duscha i den exklusiva Just Rain-duschen ”där vattnet faller precis som om du stod i regnet” eller ta ett ”varmt avstressande bad med himlen som utsikt”. Från badrummet leder en dörr till sovrummet. I en walk-in closet, en garderob som man kan gå in i, kan jag beskåda mig själv i helfigurspegel. Enligt Lulu Carter är sovrummet ”mjukt, ombonat, sensuellt, kärleksfullt och vilsamt” och ger en ”hotellsvitkänsla”.

Höjdpunkten är dock när arkitekten Ola Andersson konstaterar att alla nedrivna väggar med medföljande bärande balkar för att skapa ”en öppen och luftig planlösning” innebär stor rasrisk. Då blir man lite glad. Det naturliga urvalet fungerar.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: