En ytlig studie i skolgårdsekonomi

25 11 2010

Det har kommit till min kännedom att kidsen fortfarande samlar och byter fotbollsbilder. Paninibilderna minns ni förstås. Och den uppvaknande kapitalismen som följde med den. (”OK, jag bjuder TRE Des Walker för Brighton & Hove Albions klubbmärke, din satans förbannade jåp, men då ska jag ha förtur på nästa Steve Coppell-dublett annars skickar jag Rogges storebrorsa på dig!”). Tyvärr är det främst Premier- och Champions League som är hårdvara nuförtiden. Vilket ur rent uttalssynpunkt förstås är mer underhållande, men som rent estetiskt är ytterst tveksamt. Eftersom ju alla vet att det finaste en Paninisamlare kan äga är en hel uppsättning skotska ligan. Då de skotska spelarna – som rätt sällan var särskilt vackra att se på ens till vardags – alltid plåtades ur dvärgperspektiv en blåsig dag mot en särdeles ondskefull himmel. (Även om de förstås finns de som hävdar att de medvetet kammade håret för att se så bindgalna ut som möjligt.)

Det här skriver jag förstås bara som förevändning för att få frossa i legendariska Paninibilder. Som Forbes Phillipson-Masters – centerhalven, lebemannen, vivören.

Forbes. Just det, Forbes. Sotons classiest.

Billy Stark. Åh, Billy Stark. Den potenta nedre mittenbilden lär fortfarande hålla vuxna män vakna på nätterna. Som, förutom att personifiera daft scottish footballer-kategorin på ett oerhört kraftfullt sätt, faktiskt var högst delaktig i att forma om Alex Ferguson från rödhjärtad proletär Gowan-ikon till blåblodig auktoritär hårtorksego under sin tid i Aberdeen.

O yeah!

Och Wales. Även om det fortfarande är högst oklart varför ett Walesiskt landslag fått äran att figurera i ett Paninialbum från 70-talet trots att de inte spelat ett mästerskap sedan 1958 så torde det inte råda någon tvekan om att det sannerligen ÄR det fulaste laget… ever. ”Enjoy”.

Look at their faces, just look at their faces...

Annonser

Åtgärder

Information

One response

25 11 2010
Messa

Är du nöjd nu, 30+? Va?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: