Premier League Saturday

14 08 2010

Premier League live på TV6. Gånger två! Gud ÄR stor! Med tanke på att jag varit nödd och tvungen att vända mig till sportbarer och pixliga internetutsändningar för att få min PL-fix de senaste åren tänker jag överlåta åt de som har bättre koll att fnula ut huruvida David Silva är pusselbiten som gör City till mästare, eller huruvida Jermaine Beckford kan fortsätta att göra mål i vackert blått.

Här fokuserar vi ju mycket hellre på de lägre ligorna. Ni minns ju förstås hur Leatherhead FC försvann direkt i play-off på en hjärtekrossande straffsparksläggning i fjol, detta efter att varit mer eller mindre oslagbara under våravslutningen. Därför verkar det inte alls bindgalet optimistiskt att våga hoppas på att The Tanners kan vara med och slåss i toppen redan från start i år, trots förlusten av backen Michael Corbett. Försäsongen tyder onekligen på det. Annars har det visat sig vara svårt att hitta någon som helst officiell information om eventuella övergångar i Isthmian Div 1 South. Hursom helst verkar det som om den unge skyttekungen Tommy Hutchings är kvar i klubben, medan veteranen Ian Hendry inte är det. Månne har han lagt dojorna på hyllan? Nytt är i alla fall avbytarbåset. (Tack för det, donator Christine Edwards!) I år kan man (ja, tidigare år också, men då var jag inte medveten om dess existens) följa klubben via supporterbloggen som (naturligtvis) heter The Lip.

Vad gäller vårt andra adoptivlag – Richmond Raith Rovers – så rådde det ju stora frågetecken om vad som egentligen hände vid säsongens slut. Nu vet vi. RRR ligger inte längre vid foten av fotbollspyramiden, ity de har blivit uppflyttade till West Cheshire League Division 2 och kan se fram emot heta möten med giganter såsom New Brighton och Mossley Hill Athletic. Och framgången till ära spelar de numera i Milan-inspirerat röd-svart-randigt. ”The professional look will certainly put the professional touch into our professional game”, som tröjsponsorn så verklighetsfrånvänt skriver. Glädjande nog finns de senaste årens bästa målskyttar, Paul Gouthwaite, 21, och Robert Madine, 23, kvar i de nya klubbfärgerna. Bäva månde AFC Liverpool! Å andra sidan är det oklart vem som ska träna laget i år, ty där är det helt blankt på hemsidan.

Leatherhead spelar sin premiär först nästa lördag, borta mot Worthing, medan RRR inleder på måndag, hemma mot Mallaby. Så låt oss komma i stämning:

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: