Mannen som kallas bajs

21 06 2010

Men på det hela taget var helgen bra. Jag lyckades undvika en överdos underdånigt bröllopsjamsande och lördagen avslutades på O’Leary’s där Messa och Sexet gjorde sitt bästa för att etablera oss som stammisar hos hovmästaren. Söndagen inleddes med den traditionsenliga brunchen och det hanns även med en stund i solen, under vilken Sexet underhöll oss med historier om samlagsstön och äggstockar. Med lite tur kan ni snart läsa om det på hennes blogg, om det nu blir nånting av med den. Och slutligen bröt jag den sexstrejk som jag instigerat efter att Messa antytt att hon vill ha betydligt fler tvåtimmars gråtsamlag än vad som är standard för tillfället. Samboskap handlar ju om kompromisser.

Och i Sydafrika kunde man njuta av att Nya Zeelands långbollande halvamatörer höll Italien stången, allt medan vi åt pizza och hejade på kiwis som vore vi ironiker. Och den väntat målsnåla drabbningen mellan Brasilien och Elfenbenskusten visade sig bli en explosiv affär. Först och främst: Brasilien vann rättvist. MEN: Brasilien är Brasilien, och när Brasilien möter Elfenbenskusten gäller inte riktigt samma moraliska kompass som annars. Det är därför Luis Fabiano kan plocka med sig bollen med armen två gånger om, göra mål, och blåneka till att ha gjort nånting otillåtet utan att någon just bryr sig, trots att skillnaden mellan detta tilltag och Maradonas Guds hand – som fortfarande lever kvar som om det hände i går i varje britts minne – eller Henrys kvalmål mot Irland – som nästan ledde till en diplomatisk kris – är obefintlig. Trots att det betydde allt för hur matchen skulle komma att utveckla sig.

Och, ja, Elfenbenskusten spelade hårt och stundtals vårdslöst för att en släpphänt domare tillät dem, men om någon kan hantera fulspel till tonerna av synskadade domare så är det han som gjort en säsong eller två i den brasilianska ligan. Kaka (som när han kom till Italien kanske borde ha funderat på att göra som sin landsman Rafael Scheidt gjorde när han flyttade till Skottland – bytt namn) må inte ha haft för avsikt att sänka sin motståndare med armbågen, men hans agerande är ändå inte på något sätt annorlunda än det som fick Nigerias Kaita utvisad på stället mot Grekland (inte den efterföljande filmningen heller för den delen) med undantag för att Kaka faktiskt träffade. Att sedan Anders Andersson sitter i SVT:s studio och är uppriktigt förbaskad över utvisningen eftersom Kaka ju är en sån fin karaktär är faktiskt mer än lovligt korkat.

Frank Rijkaard, en annan fin fotbollskaraktär.

Frankrike för övrigt klubbade igenom den vedervärdiga HADOPI-lagen i går (ingen svensk tidning rapporterar på nätet, inte helt otippat) och med den bakgrunden kan det väl knappast bli bättre läge att göra uppror mot auktoriteten?

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: