En lunch med anor

8 06 2010

Det måste vara sommar, för plötsligt dricks det öl och rosé var och varannan kväll. Måndag var sommarlunchdag på jobbet, och då glammas det vill jag lova. Precis som på min första sommarlunch var vi på Gärdet, men denna gång bjöds en buffé som inte var lika mutvärdig som senast. Med maten äten och spritförrådet tullat på skulle det lekas. Eftersom brännbollsträna var spårlöst försvunna – sannolikt på grund av att Marie i växeln snott dem – bjöds det något så exotiskt som strutfotboll.

Strutfotboll, kan jag avslöja, låter kul i teorin och är kul om man inte behöver spela själv, men gör man det är det inte lika fränt. Tänk dig en gräsmatta och en boll. Tänk dig en bunt akademiker med ganska snygga brallor men fult sinne för boll. Kasta in ett gäng säljare i 50-årsåldern med slips och/eller högklackat. Föreställ dig dessa personer irrandes omkring på en begränsad yta med en missklädsam strut framför ansiktet. Vildsint springande, skrikande, skrattande och sparkande på bollar, knän och allt annat som råkar vara i närheten (och rullande på gräset). OK, nu tänker du på strutfotboll. Det var vår lek de jour. Den… lär inte upprepas.

Lekdelen pågår inte särskilt länge, men känns som en evighet. När alla till sist krävt ett slut på förnedringen kommer nästa punkt i programmet. Den där ovan nämnda hippa reportrar i 30-årsåldern ska umgås otvunget med sagda säljare i 50-årsåldern under stigande berusning. Och den delen, den tror jag är själva anledningen till att någon uppfann sommarlunchen till att börja med.

Sen kommer tisdag morgon, och det är faktiskt den sämsta punkten av alla.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: