You can’t spell Megadeth without ”egad”

24 05 2010

I min späda ungdom var det Yes och Police. Sen kom Kill ‘Em All och Gud såg att det var gott, och musiken blevo äntligen hård och allt blev bra och fint och bra. Men Metallica tyckte att deras gitarrist Dave Mustaines knarkvanor samt frisyrer var för osunda och bad honom snällt att sluta i bandet, varpå Dave grundade Megadeth. Snart insåg Dave att den gitarrist han städslat, Kerry King, såg på tok för hård ut och att hans status som frontfigur kunde bli hotad, så han valde att inte förnya Kings kontrakt. Varpå King hittade några lika hårda snubbar och startade Slayer. Och samtidigt på östkusten, helt orelaterat, bildade ett gäng snubbar som tyckte om att gå runt i shorts Anthrax.

Östkustthrash - ej att förväxla med västkustthrash.

Sålunda, under det tidiga 80-talet, korsbefruktades vad som skulle bli allmänt känt som The Big Four of Thrash Metal, och den musik de skapade under 80-talet skulle ingen annan rockkvartett med snabba gitarrer som specialitet därefter komma i närheten av (bortsett från det sorgligt okända engelska bandet Sabbat, men det låtsas vi inte om eftersom det tar bort lite av effekten.)

Och vad fan har allt detta med nånting att göra, frågar du med elak blick och kort tålamod? Jo, det ska jag tala om. De har detta gemensamt. Den 22 juni strålar de fyra stora samman i den bulgariska huvudstaden för att ånyo frälsa världen med sina kompositioner. (Ja, åtminstone hälften av originalmedlemmarna lär väl var med i alla fall.) Och om du väldigt gärna vill så kan du alltså se det, utan att behöva flyga östeuropeiskt flygbolag, på bio. Det är nästan så att man blir lite sugen. Biljetterna släpps tydligen på fredag.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: