Dublin – en reflektion

9 04 2010

Anteckning, onsdag: ”Man blir nästan glad när det dyker upp en sandwichman på gatan som gör reklam för Lapello – The Lap Dancing Club. Annars är Dublin en levande klyscha. Folk står verkligen på gatan och sjunger Whiskey In the Jar, det finns verkligen en pub i varje gathörn i vilken gubbkepsbeväpnade farbröder dricker sin Guiness och käftar med bartendern (om det inte är fotboll på tv) och det står verkligen fjortonåriga pojkar i gränderna med hela armen nere i en fjortonårig flickas brallor.”

Jag har precis ramlat ut från Quays Bar i Temple bar-området när jag klottrar ner ovanstående. Quays Bar är som en ständig After ski. Om du byter ut Ebba och Creedence mot Molly Malone och Dirty Old Town. Trubadurerna avlöser varandra på scenen, men alla har de keps och spelar någotdera, eller samtliga, av pennywhistle, fiol eller akustisk gitarr, Och folk dansar, dricker öl och sjunger med. Precis som vore det en ostig reklamfilm för Irland. Det är bara det att det verkligen är så det är. Och som inflyttad Stockholmare som redan anammat stockholmsattityden är min första tanke att, näe. Menar ni allvar, era jävla klyschor?

För det hade ju aldrig funkat här. Om Dublinborna varit som stockholmare hade någon omedelbart tänkt som jag gjorde och pekat finger, och folk hade tittat på sig själva och insett att, jo, vi är allt ena riktiga seriefigurer. Så här kan vi ju inte hålla på, folk kommer att tycka att vi är klyschor och skratta åt oss. Det här får vi lägga av med. Hitta på nåt coolt och världsvant vi kan göra istället! Men när den första chocken har lagt sig känns det ju rätt bra att alla inte är lika självmedvetna som folk är här.

En annan grej som aldrig hade gått hem i Stockholm är vacuumförpackad quarterpounder. Vill jag tro i alla fall.

Nom nom.


Åtgärder

Information

2 responses

9 04 2010
30+

Då har det inte hänt ett skit sedan jag var där för 11 år sedan. Skönt att höra.

9 04 2010
Ron Obvious

Så… köpte du nån QP?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: