Ännu en anledning till att hata skidskytte

2 12 2009

Minns ni skidåkerskan Magdalena Wallin. Hon tävlade i landslaget i början på 90-talet och placerade sig vanligen runt 64:e plats eller så. Sen stötte hon på en tokig tysk och började med skidskytte – på den tiden mest känt som en ovanligt bizarr deltävling i dataspelet Winter Games – och hade inom några år etablerat sig som odiskutabel världsetta i den sporten. Det är ungefär på den nivån skidskytte ligger. Den knappt medelmåttige kan bli en stjärna. Och fröken Wallin gifte sig Forsberg och vann Jerringpriset fyra gånger. FYRA GÅNGER! Det är faktiskt sant.

Jo, jag vet. Det finns en och annan skidskytt som faktiskt kan konkurrera med skøjtespecialisterna, men det hör till anomaliteterna. Och ja, jag vet att längdskidor inte heller är någon global storsport, men vad den har i våra skogar är odödlig tradition. Men det förändrar inte det faktum att det är en liten pajassport som har färre utövare än störtlopp, baseboll, rodeoridning eller bowling. Jag kan leva med att det finns många som tycker att en skidskyttetävling på SVT är spännande och att Magda verkar vara en alldeles förtjusande tös (vilket jag f ö inte har någon anledning att betvivla), men det provocerar mig å det grövsta när dessa medelmåttor börjar vinna stora sportpriser.

Det är alltså Bragdguldet jag stör mig på i dag. Jag försökte släppa det – priset har ändå tappat mycket av sin forna glans – men det gick inte. När en okänd svenska kommer från ingenstans och vinner sportens yngsta tävling i världssporten golf, när en högstadieelev sopar rent med världseliten och slår världsrekord (vad nu ett simrekord är värt nuförtiden) i världssporten simning och när en ständigt skadad västgöte slår Karelin i Sibirien, eller åtminstone Nadal i Paris, vilket väl är att betrakta som jämbördigt, i världssporten tennis, vad gör bragdjuryn då? Jo… Ja, ni fattar.

Annonser

Åtgärder

Information

4 responses

2 12 2009
30+

Å så Zlatan då. Zlatan! Som kanske är osams med Messi? Eller är dom kompisar?Eller ovänner? Har du sett några paparazzi-bilder? Dom kanske är loverboys? En lång och en kort? Va? Va?

Svensk. Kvällspress. Gå. Och. Dö.

2 12 2009
Ron Obvious

Jag förstår inte riktigt vad det är Zlatan ska ha gjort i år som är en bragd. Scorat ett fetare kontrakt? En jul låg det faktiskt farligt nära till att jag skulle skickas upp till Lindesberg för paparazzibilder å lokaltidningens räkning, ty Zlatans svärföräldrar bor tydligen där och ville ha pöjken hem till skinkbordet.

Hursom registrerar jag knappt längre på orden ”Zlatan” och ”Klüft”. En skyddsmekanism som kommer med yrket.

För övrigt vill alla ligga med Messi.

2 12 2009
Messa

Ligga med Messa?

2 12 2009
Ron Obvious

Ja, det också. Duh.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: