Nya otäcka rön

24 10 2009

Flickvännen och jag njöt kvalitätsöl och hade det mysigt på Southside i går kväll när hon plötsligt gjorde avslöjande, släppte bomben. Hon har en lista på tänkbara barnnamn på sin dator. Vem ÄR hon?

Och appropå läskiga avslöjanden så läser jag i bladet idag att ärkerövhålet Lothar Herbert Matthäus sägs ha erbjudit sina tjänster till Svenska Fotbollsförbundet. Fint. Vi får en självgod och mediakåt farbror vars fjärde och senaste fru är 21 år gammal (vilket jag bara nämner eftersom vissa reste mediemoraliska tveksamheter gentemot Svennis utomfotbollslliga aktiviteter – ”Loddar” torde vara Svennis gånger tre) och hans tränarstatus har allt att göra med spelarkarriären och inget med egna coachframgångar:

Rapid Wien (”mixed results” = 8 av 10 i ligan med den ena av Österrikes två historiska giganter), Partizan Belgrad (ligaseger och CL-kval, inte illa, men det var ändå Partizan – avgick sen plötsligt för att presenteras som Ungerns kapten nästa dag), Ungern (trea i VM-kvalet efter ett par storstryk mot Sverige, men Matthäus ägnade ändå mest tid åt att leta efter andra jobb), Atletico Paranaense (i sex veckor! – han smet efter att ha blivit avstängd för att ha hånat en domare – bara det en bedrift i Brasilien), Red Bull Salzburg (se där, en klubb värdig att matcha tränaren i arrogans, ändå blev det kicken rätt snart), och senast Maccabi Netanya i Israel (kicken efter ett år av dåliga resultat och stora lönechecker). En karriär som plötsligt får Jonas Thern att låta som ett lysande val. (Och det är det nog också – om 5-10 år).

Å andra sidan – efter ett decennium av grå förutsägbarhet – varför inte ett år eller två med någon som talar om sig själv i tredje person, kan konsten att reta upp hela sin omgivning, och som aldrig, aldrig, bangar för lite kontrovers?

Lothar

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: