De sex sätten på vilka min sambo irriterar mig före frukost

23 09 2009

Nu har jag och Messalina varit sambos i tio veckor och, efter en småvinglig inledning, har börjat vänja oss vid varandras små egenheter. Det är väl ungefär det det handlar om att bo tillsammans, och det går även om jag råkar vara analretentivt prydlig och Messa en slarver. Det dåliga morgonhumöret har vi dock gemensamt. Och det är det som är anledningen till att jag hinner muttra osunda ramsor för mig själv minst sex gånger varje morgon innan jag ens har hunnit sätta mig ner med morgontidningen.

Morgonen börjar med att min sambo går till jobbet tio minuter innan jag måste släpa mig upp ur sängen. Men innan jag kan göra det måste jag trassla mig loss från Reserv-Ron, som är en meterhög tygapa som jag köpte åt Messa när jag fortfarande uppvaktade henne. Av någon anledning bor han nu i dubbelsängen (sätt ett). När jag har kommit loss famlar jag efter morgonrocken som inte hänger där den borde eftersom min sambo har använt den, trots att hon har en egen (sätt två). När jag irrar runt i lägenheten för att hitta min morgonrock noterar jag att skrivbordslampan i vardagsrummet som vanligt står tänd trots att ingen är där (sätt tre). Morgonrocken hänger i badrummet, och jag tar på mig den samtidigt som jag nästan, nästan puttar ner tandborstmuggen i toaletten, eftersom toalocket av nån anledning står öppet (sätt fyra).

Nu kan jag äntligen larva ut i köket och sätta på morgonkaffet. Fast det är problematiskt att slänga bort det gamla kaffefiltret eftersom min sambo har för vana att försiktigt lägga skräpet ovanpå soppåsen (sätt fem), så att man måste ta en bit hushållspapper och trycka ner skiten för att det inte ska svämma över. Fast vanligare är att skräpet ligger i vasken i stället (som är c:a 2 dm från soppåsen). Där samsas tomma bacon- och mjölkpaket med de 4-5 dricksglas som min sambo använt kvällen innan. I går morse låg där, lite otippat, en bit pizza. När kaffebryggaren är laddad kan jag gå och pinka, och när jag har tvättat av mig måste jag bläddra mellan smutsiga sovlinnen och bh:ar en stund för att ens hitta min handduk (sätt sex).

Sen kan jag sätta mig ner i fåtöljen och ha mitt morgonmys.

Så har jag det på morgnarna. Men annars är hon värsta fin, min Messa.


Åtgärder

Information

11 responses

23 09 2009
30+

Kan vi inte starta en Facebook-grupp? ”Män som är mer ordningssamma än sina JÄVLIGT SLARVIGA fruar/sambos?” Som tur är slänger inte min fru skräp i slasken istället för soporna. Då skulle jag gå bananas.

Annars är det jättekul att hitta fyra dagar gamla DN i hela lägenheten och plocka upp strumpor i vartenda rum där hon råkat känna sig lite varm om fötterna.

23 09 2009
Ron Obvious

Det vore ett viktigt ställningstagande, men jag är rädd att det skulle stjäla för mycket tid från mitt engagemang i gruppen Vad är meningen med Belgien.

23 09 2009
Messa

Jag slänger inte skräp i vasken. Att pizzabiten låg där igår beror på, som jag också väldigt tydligt förklarade, att den ramlade ut när RON skulle slänga pizzakartongen.

En mer lättstött sambo skulle kunna hävda att såna här inlägg förmodligen kommer ha en rätt negativ inverkan på samlagsfrekvensen i hushållet.

23 09 2009
Ron Obvious

En konstnär får lov att offra sitt privatliv för konsten.
(För övrigt påstod jag inte att du lagt den där, bara att den var där.)

24 09 2009
Ida I kina

Det är hon som har flyttat in hos dig va? Det är kärlek det.

24 09 2009
Ron Obvious

Först är det kärlek, men efter några år förvandlas det väl till terrorbalans (men hoppas inte).

25 09 2009
30+

Alltså det där sex-argumentet fungerar åt båda hållen. Jag undrar vem det blir värst för…!

25 09 2009
Ron Obvious

Jag är rädd att en sån diskussion bara skulle förvärra terrorbalansen.

25 09 2009
Messa

Jag har inte bara flyttat in, jag har flyttat femtio (50) mil.

25 09 2009
fnurp

Hmm…luktar som det står en sur gammal gubbe bakom texten…långfilling på 1 aug???

26 09 2009
Ron Obvious

Hallå där! Jag är farbror, inte gubbe. Farbror. Det är skillnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: