Nyhetssvep

22 09 2009

För älskaren av bizarra snackisar så har den senaste veckan bjudit på ett veritabelt smörgåsbord (och för övrigt borde folk i allmänhet försöka jobba in fler ”veritabelt” i sin vardagsvokabulär). Farbror Ron sammanfattar: Kanye West (det är visst nån sorts r’n’b-sångare) har blivit internetikon, Fru Anka, känd från TV3 (lågbudgetkanal på tv), har gjort en PR-offensiv, Göran Hägglund (religiös farbror) har surat över att politiker inte lyssnar tillräckligt mycket på de inskränkta, folk har varit barnsliga i riksdagen, och fransmännen (snigelätande folkslag som luktar svett) har klubbat en lag som ska göra det skitbesvärligt för folk att, tja, leva.

virala

virala

Det är vid rackarn ingen dålig nyhetsvecka, men allt det där lämnar jag åt andra kommentatorer att gå loss på, för jag hittade den riktiga kioskvältaren i en till synes oskyldig SvD-krönika. Lars Berge (som jag inte har en aning om vem det är, eller varför han får skriva i konservativa morgontidningar) släpper i dag bomben att de första fotbollshuliganerna, de som 1937 reste till Solna för att knacka gnagare långt innan nån annan kommit på helgnöjet att knacka gnagare, var… är ni med nu då? Brage! Sveriges original fopbollsthugs var Bragefans. Jag ger mig fan på att ni hade tippat några helt andra.

... ä lage'.

... ä lage'.

(Jag väljer här alltså att helt bortse från att det faktum att Lars Berge kallar IK Brage för Brage IF kanske har inverkan på hans trovärdighet.)

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

22 09 2009
30+

We’re up shit creek without paddles.

23 09 2009
Ron Obvious

Jaså, Bragefan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: