…And then there were four

23 06 2009

Vi fick en magnifik första halvtimme, och med den var saken klar. Så efter Italiens sena vändning får vi England i semifinal. Bra eller dåligt? Handlar det om A-lagsfotboll så kan vi slå England varje dag i veckan men har all anledning att vara vanvettiga av skräck inför en match mot Tyskland. Men nu är det U21, och England har, bortsett från den första halvleken mot Finland, varit turneringens bästa lag.

Nu tror jag inte att det spelar någon roll. Jag tror att det tar slut nu, att vi schabblade bort våra chanser i och med Wernblooms och Bajramis klantskallevarningar med avstängning som påföljd. Man kan tycka vad man vill om filmningar, men man får vara bra korkad för att gå på de där lätta när man vet att man möter rutinerat cyniska serber. Man kan också ifrågasätta det kloka i att låta notoriskt obalanserade Berg och, framför allt, Toivonen spela nästan hela matchen med avstängningshot över sig, trots att matchen i praktiken var klar efter en timme. Nu höll de sig visserligen i skinnet, men att de gjorde det var en större skräll än slutresultatet. Har förbundskaptenerna fått lova Blåvitt att inte lufta Robin Söder?

Det viktiga var hur som helst att Sverige satsade på offensiv fotboll och nådde resultatmässig framgång. Det sista vi behövde var ett anfallande Sverige som blivit taktiskt bortmanövrerade.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: