För övrigt…

27 03 2009

…är jag  väldigt glad över att Thomas Bodström har börjat blogga. Faktiskt. Det är ingen hemlighet att jag tycker att politikern Bodström är ett riktigt rövhål. En populist som ger intrycket av att sakna ideologisk grund. (Men privat är han säkert en hyvens kille. Framgångsrika människor tenderar att vara det.)

Nå, hans bloggande har börjat lite trevande, stundtals med en lite nedlåtande ton och ett och annat utslag av vår samtids mest irriterande problem –  de/dem-analfabetism. Samtidigt går han in i det med nervöst öppna ögon, och inleder med att utmåla sig själv som teknisk idiot men har samtidigt självironi nog att döpa sin blogg till Bodströmsamhället.

Och nånstans där finner man anledningen till att jag gillar vad jag ser. Thomas Bodström har, lite orättvist om du frågar honom själv, blivit symbolen för allting som bloggosfären kämpar hårdast emot. Därför är det så bra att han själv ger sig in i den världen, för ge honom några veckor och han kommer att förstå vad det är vi pratar om när vi häpnar över politikernas totala nätoförstånd (bara en sån sak som att vanligt folk tydligen slutar att vara vanligt folk så fort de uttalar sig på internet) på ett sätt man egentligen inte kan göra om man står utanför. Bara genom att bli en del av det kontinuerliga utbytet av tankar och idéer kan han förstå varför övervakningslagstiftning på nätet hotar och kränker dem som befinner sig där.

Och eftersom Bodström är den han är så har han redan fått en snabbintroduktion. Jag kan varmt rekommendera läsarkommentarerna till hans inlägg om integriteten. För det är faktiskt rena poesin. Bara den är en fullgod anledning till varför alla politiker borde blogga.

Och ute snöar det igen och jag motar tristessen genom att baka tekakor.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: