Så länge det finns fitta…

14 03 2009
Nu har finanskrisen nått ända till Dubai, berättar Ola Wong. Byggandet har slutat och sheiken, darrande som en kaninnos inför risken att få dålig press, funderar på att förbjuda just dålig press. Ity PR är en stor del av den framgång Dubai har haft med att locka utländska investerare till sitt emirat, trots att grannen Abu Dhabis rikedomar spottar hånfullt på Dubais. (Om detta har t e Erik Niva skrivit om här.)shejken1De verkliga förlorarna i krisens skugga är förstås inte sheikerna (eller reklamen) utan grabbarna för södra Asien som gör de skitjobb som nu försvinner. I kåkstaden Staden av guld (för varför gnida in det?) har Ola Wong träffat taxichauffören Ahmad från Pakistan, som riskerar att bli deporterad om han förlorar jobbet, och det är Ahmads ord som gör mig munter:


– Här finns sex, nattklubbar. Prostituerade från hela världen: svenskor, indier, ryskor, svarta, berättar Ahmad lyriskt samtidigt som han säger att han skickar hem nästan hela lönen till sin fru och fyra barn i Pakistan.

– Men jag kan ändå gå på nattklubb och prostituerade en gång i månaden. Det är som att leva i en film.

Vad är väl repression, tolvtimmarsdag och ett liv i skuld och misär när det finns fitta i all världens färger? Ahmad vet. Värt det.

I dag hatar vi: Masstartsfemmilar.
I dag gillar vi: Att TV3 har den goda smaken att visa John Waters Serial Mom i natt.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: