Naken med Tomas Ledin

11 04 2006

Det vilar en tung dubbelmoral över tidningsvärlden i dag. Inte ens tidningar som säljer med sex är särskilt benägna att visa så mycket som en bröstvårta. Man kan ju antyda. Väldigt många vill ha det så. Det blev tydligt förra året, då den största läsarstormen på bra länge drababde min tidning i samband med att en naken mansrumpa publicerades på debattsidan. Man kan förstås tycka att manliga rövar är obehagliga, men just denna var faktiskt smakfullt presenterad. Det här berättar jag bara som en bakgrund.

Varje år gör vi en fotbollsbilaga inför fotbollssäsongen. I går firade vi årets. (Med frukt i stället för fikabröd – har jag nämnt att vår hälsoexpert är mycket söt och mycket övertygande?) Och nu tänker jag komma till saken – någon hade rensat ut i ett arkiv och hittat ett antal gamla årgångar av fotbollsbilagan, för oss att bläddra i. Och bläddrade gjorde vi – utvecklingen i design har onekligen gått framåt. Själv slöläste jag en variant från 80-talet. Mot slutet, i det obligatoriska lättsamma segmentet, demonstrerades gamla hederliga fotbollsklyschor som ”en rökare i krysset” och ”göra en indianare” med lämpliga bilder.

Döm om vår förvåning när uttrycket ”naken med målvakten” hade illustrerats på lämpligt sätt. Hakorna for ner i bordet och fnissen stegrades till gapskratt. Sånt skulle vi aldrig kunna göra i dag. Tråkigt nog framgick varken den nakna flickans eller bildens målvakts namn, men enligt historien, om detta kunde de som varit med ett tag berätta, så hade kvinnan raggats upp i en ICA-butik i närheten av fotostället och hon hade aldrig tvekat till att ställa upp. Mot löfte om att få vara anonym kan man tänka. Den ansvarige fotografen är fortfarande hos oss, och glåpet han fått utstå sedan i går stort.

I senaste numret av Offside hävdar min gamle kursare Keps-Jens att det i själva verket inte alls är ett brott mot mänskligheten att Tomas Ledin har tillåtits göra Sveriges VM-låt. Utan att det snarare passar alldeles utmärkt i ett mästerskapet somska spelas i ett land där dålig smak är en del av den nationella karaktären. Fan trot.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: