Vuxna män gör saker tillsammans

3 04 2006

Det har varit en ganska jobbig vecka. Många dåliga nyheter. Inte så illa för mig personligen dock. Lägenhetsproblemet har löst sig. Så låt oss koncentrera oss på positiva saker. Som till exempel vardagslycka. I min ungdom, när jag fortfarande bodde hemma, kamperade jag i husets gamla gillestuga. Det var ganska kallt där nere, men det var så gott som ljudisolerat. Så det var ganska naturligt att öl-mixarna föddes där.

När män druckit ett antal öl finner de gemensam lycka i små saker. Musik är en av dem. Den mest hetsiga diskussion kan lätt avhjälpas med en portion Diane eller Cloud Connected. Detta försätter männen i rummet i en sorts koma, med beståndsdelar som:
* våldsamt guppande huvud
* frånvarande blick (inte att förväxlas med så kallad ”cool eyes”)
* konstiga, ibland obscena, gester med armarna
* okontrollerat skrålande
Och sen är alla glada igen. (Inte minst utomstående som får chansen att bevittna fenomenet.) Men förutsättningen är förstås att – för vi är ju vuxna, ansvarstagande män nu – det inte finns grannar som kan tänkas ha invändningar mot den ohemula ljudvolymen.

Öl-mixarna är, på förekommen anledning, kassettband med finurliga namn som Grön Tuborg MixFalcon Bayersk Mix och Stefan Schwarz Bryna Fjässa Mix (den senare, som ni förstår, döpt under ölens inflytande) bestående av den typen av hårdrock som ger män i vår ålder dimmig blick och nostalgisk lycka. De skola aldrig slängas.

Så för att sammanfatta: Manlig vardagslycka: öl, gemenskap, obegränsad volym, ett välsorterat utbud kvalitetshårdrock samt stenhård kontroll över låtvalet.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: