Livet är en Rammstein-låt

31 01 2006

Det är som om min hjärna har lärt sig nu att den kan stänga av sig själv de där få dagarna då jag faktiskt är ledig. All kreativitet dör ut, lägger sig i dvala, går och fikar, eller vad det nu är den har för sig. Då är det skönt att ta en lagom dekadent CM-dag följt av en TV-kväll. Och ikväll tänker jag unna mig en fet pizza, ty det var länge sedan nu, sidfett be damned.

Jag har kommit till insikt om att det är något med mig som retar upp kvinnor. Nu talar jag om den nästan-fiktiva onlinevärlden i vilken mycket av mitt socialiserande utspelar sig, av arbetstekniska och geografiska orsaker. Den mest oskyldiga kommentar kan förvandla den vänaste sötsnurfa till ett förorättat offer på en nanosekund. Om det är jag som säger den.

För inte så länge sedan dök det plötsligt upp en ursäkt från en kvinna vars shitlist jag hamnat på för ganska länge sedan. Jag vill minnas att vår senaste konversation avslutades med att jag torrt konstaterat att hon inte är riktigt klok, följt av en längre motivering till varför jag tror att det är så. Nå, allt som krävdes var tydligen för någon annan än jag att göra liknande observationer för att ett visst mått av självinsikt skulle infinna sig. Och det var ju förvisso bra, även om hon har en lång väg att vandra för att återfå mitt e-förtroende.

Igår rök jag ihop med Björnkvinnan. Eller inte. Hon skrev något som jag blev lätt irriterad på, vilket jag även antydde. Det var egentligen ingen stor sak, men att hon kort fnös (i skriftlig form, en svår konst) och bad mig ha en trevlig dag, utan att ens bry sig om att ta reda på vad det månde vara i det hon skrev som väckte mitt ogillande var en större sak. Tyckte jag, som brukar vara ganska mån om att hitta felet i de situationer jag just fått veta att jag sagt något obeskrivligt korkat. Men denna, i vanliga fall, så verbala och analytiska kvinna putade med underläppen och smet, likt ett litet barn.

För övrigt är jag ganska sugen på att åka snowboard.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: