Hur är det, är han nedkrökad?

23 11 2005

…är en av frågorna man måste ställa sig när man sysslar med nostalgi. Död, död, senil, han lever väl?, död, nej, han är nedkrökad… Det ska bli minnesartiklar om gamla idrottsstjärnor. Eventuellt.

Fredrik underhöll om anekdoter från Nyayo National Stadium. Nyayo, undrade jag. Ja, Gor Mahia spelade cupmatch mot Zamalek. Jaha, i Nairobi, sade jag. Och slapp besynnerliga blickar. Är det samma känsla av samhörighet som Trekkers känner?
Man har ju hört om afrikanska fotbollsarenor, fortsatte han, så jag bad om den dyraste biljetten. Med den dyraste biljetten placeras man i en bekväm fåtölj på VIP-läktaren. När det började regna kom en negerslavinna, förlåt, en matchvärd, och petade på axeln. Men istället för att be om biljetten bar hon fåtöljen under tak. Ah, service.

En annan sak som inte alltid är det enklaste är att ha eftermiddagsmöten. När L-Å dykt upp och Hans äntligen pratat klart så har Lars mage att greppa tag i ett Aftonblad och gå och bajsa. Stämningen blev minst sagt tryckt. I dubbel bemärkelse. Fem sekunder in i durchgang ringer Jens telefon. Tystnad och fniss. Det blir långvarigt. Regeringsöverläggning. Och så undrar de varför vi har så svårt att hinna med allt. Det är bäst att de aldrig får veta.

Jag var på slottet i veckan. Det bjöds på tilltugg och kex med fina ostar. Unga galaklädda flickor. Nästa kväll i en svettig brottningshall. Ja, omväxlande är det i alla fall. Sen fick jag ett mail från Tommy Boustedt. Han ville ha synpunkter. Det fick han inte.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: