Knappa tider knäppa sidor

11 10 2005

I min barndom spelade jag fotboll i ett ganska bra pojklag. Jag minns att den minste och blygaste killen fick stå i mål. För han vågade inte säga emot. Hans bror var stjärna i laget. Han var allt annat än blyg och tyst, och nådde så småningom ända upp till division 2. Deras far var tittade alltid på våra matcher med sin ilskna schäfer i släptåg.

Redan för ett par veckor sedan pratade vår fotograf extatiskt om Vale Tudo. I helgen var det dags. Mixed martial arts är en rumsrenare version av ultimate fighting. Vår utsände frilansare var minst lika entusiastisk som vår fotograf. Det var texten han skickade också. Vi blev tvungna att kapa rejält i den. Många av våra läsare hade garanterat tagit illa upp om de fått läsa den frejdiga beskrivningen av hur vår lokale fighter besinningslöst slog och sparkade på en liggande fransman. Dagen efter kom ett uppskattande mail, i vilket avsändaren berömde oss för att vi inte ägnade oss åt skrämselpropaganda gentemot kampsport i stil med en kvällstidningsartikel som han hade läst. Den lokale fightern var vår gamle pojklagsmålvakt.
It all makes sense to me now.

En annan läsare var missnöjd. Mycket missnöjd. Han tyckte inte om ishockey, men var mycket förtjust i bandy. Varför han ville visa sitt förakt för en hockeyrelaterad artikel, som enligt honom inte tog tillräckligt avstånd till den lokala ishockeyns stollerier. För det tyckte han att det var. Vi får ofta mail från personer som vill klaga. Det är ofta små saker. Och visst, vi försöker att alltid agera rätt och att göra så få misstag som möjligt. Det är bra för vår trovärdighet. Men om folk kände till våra arbetsbetingelser skulle de förmodligen knappt tro oss.

Idag kom den sista texten, skickad via mobiltelefonnätet, från våra utsända klockan 22.58. Tidningens första upplaga går till tryck klockan 23.10. Två av texterna var alldelels för långa. Men ingen skugga över våra utsända. Man får vara glad om det finns elektricitet ens på en del arenor. Och det gör inget alls, för det är trots så jävla roligt för det mesta.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: