I skuggan av Zlatan

10 10 2005

Jo, man måste ackreditera sig för allsvenskor, elitserier och superettor. Där är allt välorganiserat och förutbestämt. Man behöver inte fundera över vart man ska gå eller stå. Även om de ibland inte ens har den obligatoriska pauskorven. Men sen finns det en hel djungel av suspekta ställen man kan hamna på som lokalsportmurvel. En del mer gemytliga än andra.

Ishockey är svårt. För det första tvingas man oftast orientera sig i kulvertar under ladan. Sedan tvingas man vänta på att tränaren haft sitt sedvanliga machomatchsnack innan vi i pressen släpps in. (Nu är förvisso den lokale hockeycoachen Livets Ordare vilket kanske begränsar antalet invektiv) Problemet är uppenbart. Hur känna igen en snubbe som alltid har hjälm på sig när han har tagit av sig sin matchtröja? Problemet brukar lösa sig allt eftersom säsongen går, men det är fan ingen som tänker på den typen av svårigheter. Erkänn! Damidrott är värst. Av lättförståeliga skäl är det inte bara att stövla in i omklädningsrummen efteråt. Nåt som kan kännas lite pressande ibland. Ett felsteg och man har missat sin chans.

Därför kändes det väldigt trivsamt med ett damfotbollskval lite längre ner i seriepyramiden. Spelarna, mest ovana av alla av uppmärksamheten, minglade självklart bland publiken efter slutsignalen. Det var ju släkt och vänner mest. Idrottarna är lättillgängliga. Bara att spana efter rätt tröja och knacka på axeln. Å andra sidan är det inte alltid det lättaste att försöka få något vettigt ur en tonårig idrottstjej som aldrig behövt befatta sig med en jobbig journalist förut.

Innebandy är inte heller helt lätt. Man måste baxa ner sin lekamen på planen innan alla försvinner, och när man väl pratat med tränaren (om man ens vet vem det är) är risken stor att alla spelare är som bortblåsta. Då är det bra med kontakter. I Kumlahallen bjöds stark senap till korven. Ett plus.

Ja, det här är ett outtömligt ämne.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: